В тази малка книжка е синтезирана информация от хиляди изписани страници и проведени проучвания на тема образование и възпитание. Структурирана и поднесена в лесна за разбиране форма, от автор врял и кипял, с душа и сърце по темите за ученето.
Прочетох я на един дъх! Завиждам на всички, които не са я чели, Предстои ви откриването на един нов свят, на едно ново вас и много отговори на въпроси, които явно или неявно са ви мъчили. Благодаря Гая!
Елена Иванова

Напълно удовлеворена съм от този семинар. Личи си, че врите и кипите в темата за “Естественото учене”. Успяхте да предадете и на мен този пламък. Благодаря ви! Продължавайте в този дух!

Кристияна Завкова

Вдъхновяващ семинар, обединяващ търсещите хора, подпомагащ изграждането на все по-дейна общност от съмишленици, радеещи за трансформация в образователната система в България. Семинарът обогати познанията ми и ми вдъхна увереност, че критичната маса, нужна за цялостна промяна на системата, набъбва и скоро ще достигне връхната си точка. Успех, Гая, в живеенето на мисията ти!

Теодора Каменова

Семинарът бе изключително ползотворен за мен. Сверих часовника си, почерпих идеи за практиката, разширих кръгозора си. Благодаря!

 

Ирина Благоева

Суперобогатяващ, вдъхновяващ и мотивиращ по един непринуден, земен и вълнуващ, даже забавен начин. Семинарът бе богат на примери от различни гледни точки и перспективи, с важни и любопитни препратки към разнообразни изследвания, учени, публични и не толкова публични личности. Семинар, който ти отваря съзнанието към неочаквани светове. Предизвиква те да се предизвикваш, да експериментираш и да не спираш.

 

Марчела Иванова

Благодаря и на организаторите и на Гаяне и на всички, които дойдоха. Беше наистина много полезно, много пробуждащо и вдъхновяващо. Още по-хубаво, че се събраха толкова много хора със сходни виждания. Дано срещите на такава тематика зачестят, за да може наистина да си помогнем да направим тази реалност.

Велислава Димитрова

Препоръчвам на всички, които не са могли да присъстват днес, да посетят някоя от нейните лекции, да прочетат книгите, които е превела, и нека всички заедно сътворим реалността, която искаме за нас и нашите деца!

Ателие за мечти

Цялото семейство благодарим за ценната и добре представена информация! Беше изключително увлекателно и вдъхновяващо.

Свела Христова-Борисова

Както и очаквах, въпреки че съм чела доста от книгите, за които стана дума, нямаше начин да не науча и нови и интересни неща. Все пак това е Гая! Благодаря. Пожелавам и на хората извън София, които се интересуват от темата, да имат възможност да присъстват на нови семинари в други градове.

Даниела Беленска

Семинарът беше чудесен! Информацията беше интересна, вдъхновяваща, много добре структурирана и представена. Много food for thought, много вълнуващи гледни точки. Благодаря и аз!

Ру Ранкова

Гаяне Минасян е от малцината ярки визионери в дискусията за бъдещето на българското образование, от малцината автентични критици на състоянието на съвременното училище у нас…. Книгата е един действително амбициозен труд, в който ценностите на свободата са разконспирирали йерархичното и конкурентното мислене, военщината и потиснатото удоволствие при учене, за да изведат на преден план далеч по-адекватни за актуалното ни положение ценности, част от които, да речем, са възстановителното право и помирителното правосъдие. Та дори радостта.

в. Култура

Тази книга ми е подредила целия живот! Откривам себе си и близките си на всяка страница! Благодаря!

Емилия Василева

Книгата е умопомрачително уникална (във всички смисли)! Отдавна не съм попадала на такова четиво, което да предизвиква всичко в мен и в което всяка дума и всяко изречение да са цяла вселена! Книгата е една вселена. Като някаква невъзможна свръхконцентрирана квинтесенция – свръхдоза. Поклон! И благодаря!

Сиана Тончева

Твоята книга е важна и излиза навреме.
Аз съм част от едно поколение, на което му омръзна да чака промяна и започна бавно да я отвоюва. Този процес е труден и често носи рани. Белезите, когато са много, могат да покрият тъканта на първопричината. Идеализмът на много от нас притихна до унил реализъм или избухна в емиграция. Тази книга е едно завръщане към причината и пламъка. В нея има надежда.

Александър Евтимов – Шаманчето

Благодаря! По невероятен начин запали привличането към ученето – интереса.

Стиляна Неделчева

Това е най-смисленото и право в целта събитие, от което съм била част. Благодаря, благодаря, благодаря! Възторг!

Калина Симидчийска

За мен това събитие беше едно значимо преживяване. Оставам дълбоко впечатлен и променен. Благодаря.

Васил Ганев

Много съм доволна, че успях да присъствам на семинара! Ще го препоръчвам на всеки и дано повече хора имат възможност да видят света чрез различния поглед на Гаяне Минасян. Много й благодаря, че е събрала толкова ценна информация на едно място. Успех на всички и продължаваме да играем.

Цветелина Терзиева

Това беше една от най-смислените и добре представени лекции, свързани с родителство и образование, на които съм била. Адмирации!

Деница Илчева